The Dressmaker

Jag tog ett gratis testabonnemang på en streamingtjänst för att se om den är något att fortsätta med. Igår tittade jag på en film som heter The Dressmaker och den vill jag verkligen rekommendera.

Filmen handlar om Tilly Dunnage som, när hon var tio år gammal, tvingats bort från sin hemby till en internatskola efter en händelse som sakta plockas fram under filmens gång. Hon har gått i bra skola och lärt sig sy – och sy bra! – när hon varit iväg. Hon kommer tillbaka till byn som en riktig femme fatale och alla avskyr henne (så klart). Men de kan inte motstå hennes klänningar eftersom hon kan se precis vad som passar var och en. Genom sitt syende så tar hon sig in i byn och genom sitt syende, och lite annat, så hämnas hon också hur de i byn behandlat henne. Den här filmen har verkligen det mesta, spänning, komik, tragik , lite romantik och väldigt bra skådespelare. Och en polis som är transvestit. Kate Winslow spelar huvudrollen, helt suverän och även hennes galna mamma som spelas av Judy Winslow är toppen. Revenge by haute couture läste jag någon skriva. Bra beskrivning.

Alltså det är svårt att riktigt beskriva vad den här filmen handlar om utan att avslöja för mycket. Men den är BRA. Och det är inte någon tjejfilm så vill ni se någon film tillsammans med någon i påsk, varför inte testa denna? Ingenting är självklart i den, förutom hur reaktionerna i en liten by till det nya och okända kan vara.  Jag varnar dock, det är inte någon feel-good film även om den plockar fram en hel del skratt. 

The Dressmaker – Se den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *