Kebabsås

Jag gjorde kebabsås. För första gången i mitt liv. Jag är inte någon kebabfantast, men det är däremot maken. Letade på nätet och hittade en massa olika recept. Bland annat ett gäng med Fanta i. Vilket jag totalvägrar. Inte Fanta i min sås i alla fall. Det känns alldeles för konstgjort. Så med användning av ett par olika recept och med lite egen modifikation fick jag ihop en sås som jag tyckte var god och som maken påstod smakade kebabsås. Det får väl vara ett betyg så gott som något.


Vi har testat den några gånger nu och den är verkligen god. Den har ätits tillsammans med grönsaker, pitabröd (alternativt tortillas) och som jag skrev om igår med kebabkryddad oumph. Den blir bättre av att stå någon timma eller till och med till nästa dag. Smakerna blir djupare.

Ingredienser

2 dl creme fraiche
2 msk gräddfil
2 msk majonnäs (inte nödvändigt)
2 msk tomatpuré
2 pressade vitlöksklyftor
2-3 tsk sambal oelek
2 tsk oregano
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
saften från en stor apelsinklyfta
salt
svartpeppar

Gör så här

Blanda och rör om ordentligt. Testa och smaka av mängden kryddor så att det passar din smak. Sambal oelek kan t. ex. bli väldigt starkt.

Låt gärna såsen stå och dra lite innan den äts.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *