Jag testar: Oumph med kebabsmak

Ja, vi fortsätter att äta allt mindre kött. Det känns faktiskt inte ens jobbigt när du väl har börjat. Hur är det nu som det brukar sägas – att om du vill så kan du. Något sådant. Eller som en kursdeltagare jag hade en gång sa, Jag kan inte allt, men jag kan alltid försöka.

Maken är en stor kebabfantast. Hans favoritpizza brukar vara just kebabpizza, med stark sås. Därför ville jag testa oumph med kebabsmak. Som du hittar i frysdisken. Jag har nämligen smakat Max oumphburgare (eller BBQ Sandwich som den heter) och den är riktigt god, är den jag numera köper om vi beställer oss en burgare. Maken brukar ta halloumiburgaren för sin del. Nåväl, oumph med kebabsmak. Det köpte jag för att se om det kunde ge maken en godtagbar ersättningen till den kebab han brukar äta.

Första gången vi köpte den hade jag läst på någon blogg att den skulle stekas så att den blev knaprig så det gjorde jag så klart. Det blev inte så bra, alltså det var inte äckligt, men den blev verkligen knaprig och dessutom så försvann kebabsmaken lite. För att göra det hela rättvisa behövde vi alltså testa igen. Vi köpte en påse till och stekte den lite mer lagom.

Och då blev det gott! Jag kan inte säga om det är en god ersättning till riktigt kebab eftersom det inte är min favoriträtt, men maken påstår att det var gott och att det var tillräckligt bra för att inte fundera på köttvarianten. Framförallt som köttvarianten faktiskt innebär att någon måste dö för den.

Jag gjorde även egen kebabsås, ska skriva ner receptet, och den var riktigt jäkla god. Den har jag också gjort mer än en gång nu och den blir verkligen god.

Så oumph med kebabsmak, rekommenderas! Men stek den inte för hårt, det tar bort en del av smakerna tyckte i alla fall vi.

2 Kommentarer

  1. Det där ska absolut provas! Testade veg pastej, min man tyckte inte att det var någon höjdare, men jag gillade den … kanske lite stark smak, men annars helt okej. Så den fortsätter jag med.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *