Vårtecken

Oj, vilket väder vi har haft de senaste dagarna. Sol och blå himmel. Vår helt enkelt. Har cyklat runt på lite ärenden och överallt ser man människor som sitter eller står och har ansiktet lyft mot solen (inte överallt så klart – men på flera ställen). Vi har en kollega på jobbet som kommer från forna Jugoslavien som har bott ett antal år i Sverige nu. Hon har berättat att när hon var ganska ny här i Sverige tyckte hon svenskarna var konstiga som höll på så där. Att de så fort solen dök upp på våren lyfter ansiktet mot solen. Nu när hon har bott här flera år så gör hon likadant. Hon har bott till sig vår nordiska längtan efter sol och vår.

När jag kom hem var jag tvungen att kika lite i trädgården. Det är så roligt att se att den börjar vakna. Överallt så börjar saker sticka upp. Krokusarna under äppelträdet är snart överblommade.

Jag blev också väldigt glad när jag gick och kikade i ena kanten av trädgården, en del där det är lite vildvuxet, nästa lite skogslikt och där jag förra året planterade ett gäng ramslök. Lite nervös var jag över att de inte skulle ha klarat vintern, men om jag inte har helt fel för mig så är det faktiskt som så att den är på gång upp.

Jag har någon liten förhoppning om att den ska trivas och sprida sig där i kanten av trädgården. Har tänkt att använda lite om den kommer upp, men att inte använda så mycket att den blir störd. Vi får se vad, och hur mycket som kommer upp.

Visst gör det gott i själen med sådana här dagar!

2 Kommentarer

  1. Kul att ramslöken är på gång! Min sommarstuge-granne försökte odla det från frö, men det ville sig inte. Läste om ramslök att den har en antibakteriell verkan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *