Det finns tydligen många senor

Japp, många senor har vi. Och alla kan tydligen gå sönder. Jag har precis börjat komma över hälsporren i min vänsterfot. Vad händer då? Jo, jag börjar få ont i min högra fot. Inte under foten utan på sidan. Något som börjar göra mer och mer ont. Det är svullet också. Nere i kanten på utsidan av foten och ytterligare en svullnad en liten bit upp på foten.  Kände mig tvungen att gå och kolla och beställde tid hos en ortoped. Där fick jag veta att det här är lite på samma sätt som hälsporren. Ett sår i en sena. Som kan bero på överansträngning (vilket inte känns så aktuellt nu, med tanke på att jag inte gått mycket alls eftersom jag haft en hälsporre) eller på en skada. Möjligen kan det vara en skada, den högra foten är lite ”sladdrig” sedan jag förstört ett ledband i den och det är inte helt ovanligt att den vill vika sig åt höger. Tydligen en sak som kan leda till just en sådant här tillstånd. 

Det här utsidan på en fot. Mitt problem är en sena som sitter UNGEFÄR enligt min ritning. Det röda är senan. Den mörkare färgen ska föreställa var senan sitter fast. På de mörka ställena är de ställen där det svullnar upp på min fot. Och det här gör alltså ondare än hälsporren! Men kommer att ta lika lång tid att läka. Och det är som med hälsporren. Inte gå för mycket, men också lite värre, här gäller det att känna efter ännu mera. När det gör ont – vilket jag inte riktigt vet förrän efteråt – så har jag gått för mycket. Det här behövde jag inte. Jag som räknat med att äntligen börja få gå till sommaren igen. Vi har till och med pratat om en vandringssemester till sommaren. Funderade på att hyra en stuga i norra delarna av Sverige och så ta med oss hundarna. Känns ganska avlägset just nu. Den här skadan gör verkligen ont. Har jag gått för mycket – och då pratar vi alltså INTE mycket gående – så värker det i foten efteråt. Länge. Min otur med krämpor verkar fortsätta! Men jag ska förbaske mig ta mig igenom den här skadan också. Hoppas bara inte det är som läkaren sa – att det kan vara ett medfött genetiskt fel – att jag helt enkelt har senor som lätt blir skadade. Tycker att hemokromatosen som genfel räcker!

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

2 Kommentarer

 1. Äsch vad tråkigt, jag tycker din fötter ska skärpa sig lite nu. 🙂 Säger det högt så kanske de hör?
  Min senaste hälsporre börjar läka ut och jag har kommit till det stadiet att jag glömmer bort den. Det känns så skönt och önskar jag kunde ge det till dig.
  Har du provat MBT-skor? Det tar udden av smärtan tycker jag och lägger tyngdpunkten i hålfoten rakt under benet istället för att man sätter i hälen först i backen. Även om det inte helar själva problemet så är det mycket lättare att röra sig med dom tyckte jag.
  Nåja…en massa tips hit och dit.
  Krya på dig och ge inte upp. Det kommer att bli bättre. 🙂

 2. Jaa du, tycker också att mina fötter ska skärpa sig. Hälsporren började ju ändå bli någorlunda.
  Funderar på att börja simma istället. Men då börjar väl armarna krångla istället. Ska skaffa mig speciella sulor den här gången tror jag. Den här senan gör ondare än hälsporren så jag tycker inte om den alls!!
  Har inte provat MBT-skor, men undrar om de passar den här senan eftersom det onda sitter mitt under foten. Jag får se. Jag skulle få en remiss för specialsulor och tänkte då också fråga om skor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *