Rent mjöl i påsen

Media och bloggar och trender påverkar verkligen vad som finns att köpa i affärerna. Och naturligtvis också vad vi som konsumenter är beredda att betala för. Ekologiskt mjöl till exempel finns idag att köpa i nästan alla affärer. Gillas mycket av mig som gillar att baka bröd, och gärna med surdeg. Surdeg verkar fungera extra bra med ekologiskt mjöl.

Jag vet inte, men jag tycker också att de ofta gör påsarna till det ekologiska mjölet lite extra fina. Eller vad säger ni om de här Rustiquemjölerna från Ramlösa kvarn?

Bra att baka med är de också.

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

2 Kommentarer

  1. Har provat på att göra surdeg som nu står i kylen och vilar. Har matat den en gång, får se när jag bakar… när lusten faller på. Bra att veta att det funkar bra med ekologiskt mjöl, så det får det bli.

    • Ja, du ska absolut testa. Det blir godare bröd, jag är själv väldigt förtjust i den där segheten som ett surdegsbröd får. Sedan får jag vara ärlig och säga att jag inte alltid lyckas med mina bröd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *