Jag testar: vegetarisk pastej

Det är faktiskt som så att ju mer du tänker på det här med att äta kött, desto mindre vill du verkligen äta kött. Åtminstone har det blivit så för mig. Tänker snart inte kött längre. Äter det väldigt sällan även om det händer.  Var till exempel på en fest där de bjöd har på fläskfilé. Det åt jag.

Men det innebär också att jag testar olika saker som kan förenkla vardagen.  Till exempel smörgåspålägg av olika slag. Som det här jag hittade på Coop. Vegetarisk pastej. 
Och visst, den här smakar inte exakt som leverpastej, vilket jag inte heller hade väntat mig, men faktum är att den var riktigt god. Den kommer jag att köpa igen. Bra krämighet och lätt att breda ut på mackan. Jag tyckte det behövdes lite extra salt, därav flingsaltet, men med flingsalt och ättiksgurka blev det här en god smörgås.

Rekommenderas!

3 Kommentarer

  1. Så bra att den nya pastejen smakar bra, den ska jag absolut testa. Jag har inte ätit leverpastej på länge, eftersom jag inte äter fläskkött. Är du muslim?, frågar en del. Det är jag inte, men har hört så mycket negativt om hur grisarna behandlas vid slakt, så jag kan bara inte förmå mej att köpa och äta det. Nötdjur och kycklingar kanske inte heller behandlas väl, men det är svårt att bli helt vegetarian, men nog skulle jag vilja. Att min lilla köpbojkott gör någon skillnad tror jag inte, men på något sätt känns det bättre, som en egen liten protest.

    • Jag tror i och för sig att varje liten köpbojkott gör nytta. Man kan tänka ”Tänk om alla gjorde som jag”. Det är ganska enkelt att vara vegetarian nu tror jag egentligen, även om jag inte är det helt och hållet ännu, men det finns så många produkter att köpa. Det fanns det inte förr.

  2. Pingback: Tomat- och bönröra. – Asta på vift…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *