Om en vecka

Om cirkus en vecka så blir Donald Trump president i USA. Jag ska ärligen säga att jag har försökt förtränga det i mitt huvud. Men när tiden närmar sig så är det svårt att inte börja fundera. Framförallt när jag läser om hans beteende på Twitter. Som ett litet barn. När någon säger något som han inte gillar så skriver han att den är dum! Ungefär. En president måste tåla att bli driven med, måste tåla kritik. Kan inte möta det med sura miner och dåliga kommentarer. Efter Saturday Night Live där Alec Baldwin spelade honom hade Trump skrivit om det på Twitter och skrivit en tjurig kommentar om Baldwin. Jag har sett Baldwin jag också. För min del tyckte jag att spelade Trump helt fantastiskt!

Meryl Streep pratar om honom i sitt tal på Golden Globe galan och vad gör Trump? Jo, han skriver på Twitter att hon är en överskattad skådespelare. Jag säger bara hur barnsligt!! Och det ska vara en president. Han har till och med twittrat och gett den engelska premiärministern goda råd. Mm.

Utöver det har han tyckt att det behövs mer kärnvapen i USA. Han gör som en viss italienare, anställer sin egen släkt till sin stab. Han är såvitt jag förstått till och med oense med sitt eget parti. Redan innan han tillträtt.

Det som gör mig riktigt rädd är just hans humör. Hans oförmåga att kunna ta negativ kritik eller skämt som avser honom själv. När han tillträtt och blir sur på någon i något annat land. Vad blir twittersvaret då? ”I will nuke you” ?

Just nu känner jag mig rädd. Jag kan inte de amerikanska reglerna, jag vet inte hur mycket presidenten kan göra på egen hand och vad han behöver ha godkännande för. Men Putin på ena hållet och Trump åt den andra. Det bådar inte gott!

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

2 Kommentarer

  1. Visst är det otäckt? Brrr. Jag läste en artikel idag som någon av mina USA-släktingar delat där Trump vill återinföra tortyr vid förhör av fångar. Trots att en stor grupp militära ledare avråder honom å det allvarligaste. Det är svårt att tro att det är sant att han ska tillträda som president. 🙁

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *