Växthuseffekten

Gandalf fäller
Det här är Gandalf. Vi var tvungna att köra en rejäl genomborstning på honom idag. På grund av den väldigt milda vintern som varit hitintills så har han redan börjat vårfälla. Man kan tro att en sådan långhårig hund alltid fäller en massa, men så är det faktiskt inte. När jag växte upp hade vi en schäfer som hette Akito. Han fällde betydligt mer än våra två hundar tillsammans.

Men när det är höst- och vårfällning, då trillar det mängder av päls. Det finns liksom tussar i pälsen som sitter löst. Jag tror att de kliar på Gandalf också för han går då runt i buskarna utomhus och drar sig mot grenarna. Ju hårdare grenar desto bättre.

Så idag har vi gjort en insats. Och många lösa tussar fanns det dolt under den långa pälsen.

Idag har vi således gjort en god insats. Och ikväll blir det nya Star Wars.

Gandalf fäller

2 Kommentarer

  1. Och hoppas du har haft en God Jul!
    Så mycket päls? Och skönt för honom att bli av med lite. Vi klippte ena katten i september och nu har mer än hälften vuxit ut igen. Jag vill gärna klippa henne en gång till i februari men vet inte om man ska söva dom så ofta? Nåja.
    Star Wars filmen får 6 av 10 från mig. Mycket luftstrider gillar jag men annars så tycker jag förra årets var bättre än denna.
    Ha en fortsatt fin jul och snart är det Nyår. 🙂

    • Usch ja – det är alltid jobbigt att söva djuren. Jag mår själv illa varje gång vi varit tvungna att söva/ge lugnande till Gandalf, han blir så himla ledsen och vilsen efteråt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *