Curry och kokosmjölksramen

Jag gillar Ramen. Som alltså är nudelsoppa och som kan varieras i all oändlighet. Blir tyvärr inte av att jag gör det speciellt ofta även om jag surfar på det ganska ofta. Men nu har jag i alla fall gjort en variant och den blev god. Det är något speciellt med att äta Ramen, jag gillar att äta med pinnar och just det här med att plocka godsaker ur en soppa med hjälp av pinnar är lite extra roligt. Fråga mig inte varför, men emellanåt är jag oerhört lättroad.

Den här soppan tickar också i boxen att  vara både vegetarisk och vegansk. 

Ingredienser

Buljong/soppa
1 msk sesamolja
1 tumstor bit ingefära, skala och skär i små strimlor
5 klyftor vitlök, hackad
1 stor lök, dela på mitten och skiva den sedan
2,5 msk gul- eller grön currypasta
1 l grönsaksbuljong
1 burk kokosmjölk
1/2 msk kokossocker (krävs dock inte)
1/2 tsk gurkmeja

Servera till
kokta nudlar
2-3 portobellosvampar, skivade och sedan stekta i
1 msk sesamolja
1 msk acaciahonung
vårlök, skuren i bitarcurry-och kokosramen

Gör så här

Värm olja på medelvärme. När oljan är varm så häll i vitlök, ingefära och gul lök. Låt det steka lite tills leken börjar få lite bruna kanter.

Curry och kokosnötsramen

Häll i currypastan och låt det hela steka ett par minuter till under tiden som du rör. Häll i buljong och kokosmjölk, rör om så att det gotta från stekningen lossnar från botten av grytan.

Curry och kokosnötsramen

Låt sedan soppan koka på låg värme, gärna upp till en timme, ger bättre smak.

Smaka av och se om det behövs salt och peppar. Häll gärna i lite kokossocker för sötma och gurkmeja för färg och currysmak. Vill du ha ännu ”nötigare” smak så häll i lite sesamolja.

Curry och kokosnötsramen

En liten stund innan servering så förbered det som ska vara i soppan, dvs nudlar, svamp och lök som jag har här. Du kan själv hitta på egna ingredienser.

Curry och kokosnötsramen

Vill du inte ha kvar lök mm så sila soppan (vilket du egentligen SKA göra om du är renlärig, men jag tycker ju det är gott att ha löken mm kvar så jag låter bli att sila).

Vid servering. Bottna skålen med nudlar, häll sedan på buljong och lägg sedan på svamp och vårlök (eller vad du nu själv valt att ha i).

Curry och kokosnötsramen

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *