Som att köpa nya kalsonger

Den här gången har jag en före- och en efterbild på en förändring här hemma.

FöreNy diskmaskin

EfterNy diskmaskin

Nej, jag skojar. Det är samma bild. Men det visar också förändringen tydligt. Ingen alls.

Vi har helt enkelt varit tvungna att köpa oss en ny diskmaskin. Vår gamla hade börjat strejka, ville inte gå igång. Det brukade lyckas till sist, men det var förmodligen bara en tidsfråga innan den inte skulle starta alls. Så vi bestämde oss för att köpa en ny. Den gamla hade redan reparerats två eller tre gånger redan och vi ville inte lägga mera pengar på den. Vid en av reparationerna så hade den hållit på att läcka lite under en ganska lång period så bitar av den visste vi redan var sönderrostad. Plus att den har släppt ut ånga så att undersidan på skivan av diskbänken börjat få märken. Dessutom har vi velat ha en där våra mattallrikar – som är lite större än vanliga- får plats. Alltså blev det en ny diskmaskin. Eftersom vi har en helintegrerad så ser det alltså precis likadant ut som förut och funktionen är precis samma som förut.

”Som att köpa nya kalsonger” sa maken. Och jag håller med. Det var inte det minsta roligare att fylla den här med disk än den gamla.

Vi har valt att testa märket ASKO, så nu får vi se hur den fungerar. Förhoppningsvis bättre än den Electrolux vi haft i åtta år nu. Lite längre än åtta år ska väl ändå en diskmaskin hålla?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *