Kantarell och purjopasta

Jahapp, nu är vi hemma igen. Och hundarna är också hemma igen. Glädjen av en semesterresa känns ändå lite avslagen när jag hör om dåd i Nice och militärkupp i Turkiet. Inte blir det bättre av att jag läser på nätet om den där Erdogan. Det blev ju nästan som att välja mellan pest eller kolera. Även om han är folkvald.2016-07-16 23.28.17-600x800

Så istället för rapport om Bryssel så blir det ett litet enkelt recept. Maken tog med sig hundarna till skogen och kom tillbaka med lite kantareller. Ja, han hade hundarna med sig också. Den här pastan gör vi flera gånger varje sommar, men jag har liksom aldrig skrivit ner den som ett recept för det känns knappt som ett recept. Jag bara rör ihop så det blir gott tänker jag. Å andra sidan så är det väl det som är ett recept.  Det är också som så att det är svårt att sätta en exakt mängd. Det beror ju på hur mycket kantareller man hittat t.ex. Mer kantareller KAN  kräva lite mera grädde. En sak som är bra med den här pastan är dock att har du bara hittat lite kantareller så får du, tack vare grädden, mycket kantarellsmak i pastan. Det är inte smalmat, men jag tycker inte du kan få fram ordentlig svampsmak utan fett.

Sätt igång pastavatten när du startar så blir såsen och pastan klar ungefär samtidigt.

Ingredienser

2 personer

1 klick olja
Kantareller, du bestämmer själv mängden
1 rejäl klick smör
1 purjolök, skivad
2-3 klyftor vitlök, hackade
Ca 1 dl grädde
Ca 1 msk dijonsenap
Salt och peppar

Pasta till två personer

Gör så här

Rensa svampen och lägg den i en varm traktörpanna, eller en lite djupare stekpannamed en klick olja. Låt svampen fräsa så att en del av vätskan försvinner. Kör inte för länge, eftersom det är en sås behöver inte all vätska fräsas bort.
Lägg i smörklicken och sänk värmen lite.
Lägg i purjo och vitlök. Stek på relativt låg värme tills purjon är mjuk.
Häll i grädden och lägg i dijonsenapen. Rör om och låt det hela stå och bli varmt. Fortfarande på låg-medelvärme.
När det är varmt så smaka av. Du kan tycka att dijonsenapen smakar mycket, men den behöver smakas nu annars blir det för mesigt när du blandar det med pastan. Smaka av med salt och peppar. Sätt sedan på ett lock och låt det hela stå på låg värme och gotta till sig tills pastan är klar.

När pastan är klar så blanda ner den i såsen.

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

2 Kommentarer

  1. Kantarellpasta är bland det absolut godaste jag vet <3
    Mums!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *