Caesardressing – my way

CaesardressingCaesardressing, det är ju gott. Men det är inte smalmat precis, även om alla som beställer in en caesarsallad nog inte riktigt tänker på det. Att den dressingen ihop med brödkrutongerna gör det till den mest kaloririka tallriken på bordet. Men kanske det är som så att det bästa är att inte alltid fundera på sånt, utan bestämma sig för att idag så svullar jag lite. För hur det än är med kalorier och sånt så är det väldigt gott med caesarsallad. Så om du vill göra den hemma själv så har jag ett bra recept på caesardressing här. Med det här receptet så skär sig dressingen nästan aldrig.

Ingredienser

3-5 sardeller
2 klyftor vitlök
1,5 tsk citronsaft
1 ägg (hela inte bara gulan)
ca 1 dl riven parmesanost
ca 1 dl neutral olja
svartpeppar
ev lite salt (smaka av! Både sardeller och parmesan ger sälta)

Gör så här

Använd en stavmixer eller en matberedare. Eller en sån här liten minimixer som hör till vår stavmixer. Den är helt suverän att göra majonnäs med.

Lägg ner sardeller, vitlök, citronsaft och ägget (alltså både gulan och vitan).

CaesardressingKör lite så att vitlöken och sardellerna finfördelas. Häll i parmesanen och kör lite till så att det blandas lite grand.Caesardressing

Häll i en klunk olja.

Caesardressing m olja

Kör tills du ser att oljan blandat sig bra med det övriga.CaesardressingHäll då i en klunk till och kör tills det blandat sig igen. Häll sedan I resten av oljan och kör tills det är slätt och fint. Tycker du att det är för tunt så häll i lite olja till och kör. Kom ihåg bara att den blir tjockare när den har stått lite.

CaesardressingSmaka av med svartpeppar och eventuellt lite salt.

Färdigt!
Caesardressing

Den går  bra att gör utan sardeller också. Lite annorlunda smak, men parmesanen ger ju också sälta.

En kommentar

  1. Vilket roligt recept!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *