Lax och fetaostpasta

Vi skulle ätit Pavlova på midsommarafton var det meningen. Men det var så varmt så det kändes liksom för varmt helt enkelt och det blev istället glass och jordgubbar. Precis lagom den kvällen när det var cirkus 28 grader varmt. Men det innebar att det fanns vispgrädde kvar som inte kom till användning. En dag kom jag hem från jobbet och var sugen på gräddig pasta och kom på att vi hade den där vispgrädden. Efter att ha kikat igenom vad som fanns hemma så uppfann jag en pastarätt. Den blev så god så att jag skriver ner den innan jag har glömt bort vad jag hällde i den.

Lax och fetaostpasta

Ingredienser

4 personer

2 laxbitar (sådana där färdigdelade frysta)
ett knippe vårlök (eller en gul lök)
ca 10 soltorkade tomater i olja
2 klyftor vitlök
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl vitt vin
1 litet knippe dill – finhackad
2 tsk dijonsenap
150 gr fetaost (1 paket)
salt och peppar

pasta

Gör så här

Mixa de soltorkade tomaterna ihop med vitlöksklyftorna.2016-06-27 19.11.30

Skär laxbitarna i lagom stora fyrkanter.

2016-06-27 19.10.41

Skär vårlöken i bitar, alternativt hacka gul lök.2016-06-27 19.11.03

Häll lite av oljan från burken med de soltorkade tomaterna i grytan. När den är varm häll ner löken och låt den fräsa lite.

Lägg i röran med de soltorkade tomaterna.Häll sedan i grädde, mjölk och vitt vin.

När detta blivit varmt bryt ner fetaosten och låt fetaosten smälta.

När fetaosten smält rör ner dijonsenapen.

Lägg sedan i laxbitarna och dillen och låt koka på låg värme. Smaka av med salt och peppar.

Kok pasta i lagom mängd. Blanda med laxröran och ät.

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

8 Kommentarer

  1. Ser sååå smaskigt ut!

  2. Det där måste jag testa!

  3. Pasta är alltid gott! (även om jag inte käkar firre)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *