Havre- och russincookie

OK, jag har redan ett havre- och russin cookierecept. Men jag hittade ett som är ännu godare! De här kakorna har mer russin och mer seghet och gotti-gott-gott i sig.

havrerussin

Ingredienser

4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt

225 gram smör, rumsvarmt och mjukt
2 1/4 dl socker
2 1/4 dl farinsocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker

6 3/4 dl havregryn
3 1/2 dl russin

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader

Rör ihop vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.

Vispa ihop smör, sockersorterna samt äggen. När det blandat sig vispa snabbare tills dess att smeten är ljus och fluffig.

Blanda i mjölblandningen. Rör inte för mycket, rör du för mycket sätter du fart på glutenet och kakorna blir inte lika goda.

Rör ner havregryn och russin.

Gör kakor som var och en består av ca  2 msk deg. Rulla dem lite och lägg dem på bakplåtspapper. Platta inte till dem, de blir godare om de får vara lite tjocka, då blir de liksom lite sega i mitten vilket åtminstone jag tycker är gott.

Kommentera