Snabb tomatsås med chili

Det är ju känt att god mat inte behöver vara så märkvärdig att laga. Till och med kan god mat vara väldigt enkel. Som tomatsås. Vi gillar tomatsås här hemma hos oss. Lätt att laga, men det blir så himla goda smaker. Vi har ett par olika varianter vi brukar använda oss av, men varianter är alltid välkomna. Den här hittade jag hos Jamie Oliver och vi tyckte båda att det var en riktig höjdare. Och så enkel! Faktum är att det var så gott att när jag kom på att jag borde tagit ett foto så var maten slut. Helt och hållet. Men jag tog en bild nästa gång istället.

2016-03-23 20.19.47

Ingredienser

2 klyftor vitlök
1 röd chili
1 kruka färsk basilika
400 gr krossade tomater
salt
svartpeppar

spagetti

parmesanost

Gör så här

Häll en rejäl klunk olivolja i en traktörpanna och sätt den på medium värme. Oljan ska bli varm, men inte så varm att vitlöken bränns.

Skiva vitlöksklyftorna tunt

Halvera chilin, ta bort fröna och skiva den sedan tunt

Lägg ner vitlöken och chilin i pannan och låt dem steka tills de börjar få färg.

Ta bort bladen från basilikan och skär dem i lite större bitar. Finhacka stjälkarna.

När vitlöken och chilin fått färg så lägger du ner basilikan. Det kan skvätta lite så håll dig undan. Efter några sekunder häller du ner tomaterna och rör om. Låt det koka i ca fem minuter.

2016-03-23 20.24.19Smaka av med salt och peppar.

Blanda ner nykokt pasta i tomatsåsen och lägg gärna lite färska basilikablad över. Mest för att det ska vara lite snyggt.

Riv parmesanost över och ät.

 

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *