Äntligen färdigt!

Även om sensommaren och hösten har varit hur fin som helst så var inte sommaren på vår sida. Sådant som vi hade tänkt fixa på utsidan gick inte att genomföra eftersom det regnade mest hela tiden under vår semester. Så grunden får vänta till nästa år liksom målning av källarfönsterna. Det vi tänkt göra på verandan har vi emellertid äntligen lyckats bli klara med. Vi har fått fixa det kvällar och helger eftersom det var efter vi börjat jobba som det fina vädret kom. Detta var i alla fall vad vi började med.

verandafore

Och detta är vad vi har nu.verandeefter

Vi har gått igenom och fixat verandaräcket, som hade åkt på stryk på ett par ställen. Vi har målat hela räcket och även alla stolparna runt verandan.

Det har lagt en stengång till trappan, lite rundat. Och innanför har vi lagt singel. I det kan jag nu ställa krukor. Krukor som inte behöver lyftas undan varenda gång som gräset ska klippas. Ett galler har kommit upp och målats. Ett som döljer röran under trappan. Trappan får fortsätta vara omålad. Tror fortfarande att det är bäst så. Vitt skulle lysa lite för mycket och grått blir inte heller bra. Så just nu får den vara som den är. Golvet är dessutom rengjort och behandlat, men det är lite svårt att visa upp.

Visst har det blivit till det bättre! Även om blommorna kan arrangeras bättre, det är något jag får fundera på nästa år.

Kompletterar förresten med en riktigt gammal förebild.

verandafore1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *