Det där köksgolvet

Om ni har följt den här bloggen så känner till vårt köksgolv. Eller rättare sagt problemen med vårt köksgolv. Först oljade vi golvet, och det var vi väldigt nöjda med. Sedan skötte vi inte det där golvet och det blev betydligt mindre vackert. Jag fick då för mig att schablonmåla hela golvet, och det gjorde jag. Sedan lackade vi golvet med lack som vi fick rekommenderat till oss i Beckers butik. Och vi målade flera lager för att vara säkra på att det skulle hålla. Det visade sig emellertid direkt att den där lacken skulle aldrig hålla och när vi sökte lite så visade det sig att den lack vi blivit rekommenderade var helt fel! Golvytan sprack upp mer och mer. Jag avskydde det där golvet och ville knappt se åt det där nedrans köket.

I maj i år tog vi tag i golvet igen. För tredje gången. Nu slipade vi upp det och så strök vi det med linoljefärg. Vi tog samma färg som vi har på väggarna för nu vågade jag inte riktigt testa för mycket nytt. Och just nu känns det bra igen!

Så här ser köket ut just nu.

koksgolv

Vi har väldigt konstiga vinklar i vårt kök så det är svårt att ta bilder, men det som syns det syns.

Fördelen med linoljefärgen är ju att det slits mycket trevligt och att det är lätt att fixa till när det behövs.

koksgolv2

Nu får vi förbaske mig hoppas att det här håller ett tag! Nu räcker det med golvbehandling.

Håll en tumme för att det är tredje gången gillt!

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *