Rostad blomkål med curry

Både maken och jag äter ofta lunch ute. Och diskuterar ofta att vi tycker att det är för dyrt. Inte det att vi inte har råd, men det känns liksom inte värt pengarna. Nu har de börjat höja luncherna med tio kronor igen och vi är i princip snart uppe i 100 kr lunchen och det är lite som att det börjar närma sig någon slags smärtgräns. Jag har därför börjat med att göra sallader till oss att ta med. Inte varenda dag, men några dagar i veckan. Eftersom jag inte bara vill slänga ner sallad, tomat och gurka försöker jag göra lite olika saker som jag sedan kan använda flera dagar i rad. Och försöker hitta på lite olika saker olika  veckor. Jag kan tex göra en liten coleslaw, en linssallad eller en liten bulgursallad. Sedan tar jag lite av den och lite av något annat. En sak som jag gör emellanåt är att rosta blomkål med curry. Gott att äta både varmt och kallt.

blomkal1

Ingredienser


1 blomkålshuvud
1 matsked olja av eget val
1 matsked curry
ca 1/2 tsk salt

Gör så här


Sätt ugnen på 200 grader.

Skölj och dela blomkålshuvudet. Ta bort stammen och skär blomkålshuvudet i små buketter. Munsbit stora så att du slipper skära dem när du äter dem.

Lägg blomkålen i en skål och häll över oljan. Lägg på ett lock och skaka eller rör om ordentligt med händerna. Häll sedan i salt och currypulver och gör likadant en gång till.

Häll bitarna i en långpanna med bakplåtspapper eller i en form. Blomkålen ska kunna ligga i ett lager.

Rosta blomkålen i 15 minuter. Ta sedan ut den och rör runt. Sätt sedan in den i ytterligare 10-15 minuter.

Ät den varm eller spara den och ät den kall t.ex. i en sallad. Går bra att spara ett antal dagar i kylen i en burk med lock så att du kan använda den i flera sallader.

blomkal2

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *