Röding och currypasta

Ibland – eller egentligen nästan jämt – så vill vi att det ska gå fort att laga mat. Allra helst de dagar när det ska lagas mat efter jobbet. Det här är mat som går väldigt fort att göra. Och faktum är att det också är väldigt gott. Plus att det handlar om att använda fisk som vi försöker äta mera av. Rödingen går bra att byta ut mot lax.

Det blir inte så färgglatt dock så tallriken får stå för lite färg i det här fallet.

Det här blir ungefär till två personer och till en lunchlåda. Beroende på hur mycket tagliatelle du kokar naturligtvis.

Ingredienser


1 msk olja
2 portionsbitar röding
1 fänkål
1 gul lök
1 äpple – gärna ett lite syrligt sådant
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dryg tsk curry (naturligtvis efter tycke och smak)
1 hönsbuljongtärning el motsvarande fond
salt

Tagliatelle

Gör så här


Sätt pastavattnet på kokning

Skiva fänkålen, hacka löken grov och skär äpplet (du behöver inte skala det) i kuber.

Skär rödingen i kuber kanske 2×2 cm. Lagom munsbitar i alla fall.

Värm upp oljan i en kastrull. Fräs löken och fänkålen tillsammans med curryn. När de börjat mjukna lägger du i resten i grytan. Det vill säga: Grädde, röding, tomatpuré, äppelbitarna och hönsbuljongtärningen.

Låt grytan småkoka under tiden som du kokar tagliatelle. Smaka av med salt och eventuellt mer curry.

Häll av vattnet från pastan och blanda sedan allt i grytan.

Servera!

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *