Asiatiska wraps

Jag gillar plockmat av olika slag. Tacos, tortillas, fondue. Det är inte bara det att det är mysigt att sitta och plocka ihop sin egen mat, för det är det, utan att det tar lite tid att äta. Något som passar en fredag kväll. Det är säkert en av orsakerna till att tacos är en sådan svensk fredagstradition. Förutom att det är gott då. I fredags körde vi plockmat enligt ett för oss nytt koncept. Vi testade asiatiska wraps. Det var riktigt gott och fräscht. Inte sista gången vi äter det här hemma. Som att äta tacos eller tortillas, men det går att med gott samvete äta flera!

Det här går såklart att variera i all oändlighet, men så här hade vi det. Bilden är en snabbt tagen med mobilen och gör inte att det ser så aptitligt ut, men ger ändå en bild av själva rätten. Får väl ta en bättre bild en annan gång. I fredags var vi hungriga och ville ha mat NU.

Varken maken eller jag gillar egentligen färsk koriander, som maken sa ”det luktar gammal disktrasa”, men vi är båda sådana att vi gärna testar och till just den här rätten var det faktiskt gott.

asiatisktaco

Ingredienser


Yoghurtsås
2 dl grekisk eller turkisk yoghurt
1 msk limesaft
1 tumstor bit ingefära
1 msk soja (använder du ljus så ser det aptitligare ut, bryr du dig inte om det så använd vanlig)

Kött
600 gr fläskfilé
1 dl soja
3 klyftor vitlök
1 röd chili
2 msk farinsocker
1 tumstor bit ingefära

————
Olja
Sesamolja

Sesamfrön

Tillbehör
Grovt rivna morötter
Romansallad
Böngroddar
Hackad färsk koriander
Cashewnötter (som det så klart är godast om du rostar, men jag ORKADE inte)

Gör så här


Yoghurtsås
Riv ingefäran och pressa sedan ner all saft du får ut från ingefäran ner i yoghurten. Kasta resten av ingefäran. Blanda sedan i limesaft och soja och låt allting stå i kylskåpet och gotta till sig.

Kött
Blanda marinad med soja, farinsocker, pressad vitlök, finhackad chili och pressa i ingefäran som beskrivet under såsen. Skär fläskfilén i tjocka strimlor och lägg ner dem i marinaden.
Marinera i ca 30 minuter i rumstemperatur.

Hetta upp en stekpanna och häll i ca 1 msk olja och 1 msk sesamolja. Stek köttet på hög värme så att det blir brynt. Häll i marinaden och stek tills det blir en klibbig sås som sätter sig kring köttet. Häll över lite sesamfrön.

Gör sedan wraps av ett romansalladblad som du fyller med de olika tillbehören och sedan toppar med lite yoghurtsås.

Gott och enkelt.

Kanske ett nytt fredagsmys?

 

2 Kommentarer

  1. Mm låter gott och spännande!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *