Enkel lunchsoppa

Idag sitter jag hemma och jobbar. Jag gör det ibland när jag behöver skriva mycket. Hemma får man sitta i lugn och ro. Idag är det dock också på grund av min förkylning. Den har inte gått över och jag hostar ganska mycket så jag gör det hemma istället för att störa mina arbetskamrater.

Ofta när jag jobbar hemma så blir lunchen rester eller mackor. Idag fanns det inte några rester och jag var inte sugen på mackor. Så jag experimenterade med en soppa. Som blev riktigt god och som gick snabbt att göra. Den ska jag komma ihåg till en annan gång.

Det här receptet ger antingen en rejäl lunch till en person eller en lite mindre lunch till två personer.

Enkel lunchsoppa

Ingredienser


1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
5-6 salviablad eller torkad salvia
1 burk canellinibönor med spad
1 msk tomatpuré
1 morot
1 bit färsk ingefära, som en tumme ungefär
2 dl kycklingbuljong
salt och peppar

Gör så här


Hacka schalottenlöken och vitlöken lite grovt. Dela salviabladen.

Häll olja i en kastrull och lägg ner lök och salvia. Låt steka på medelvärme.

Skala och riv morot och ingefära.

Häll i calleninibönor, buljong, tomatpuré, morot och ingefära. Rör om.

Låt koka tills moroten är mjuk, tar inte så många minuter.

Mixa allt med en mixerstav, sätt tillbaka grytan på spisen och smaka av med salt och peppar.

Rosta en skiva bröd och skär den i bitar och använd som fuskkrutonger. (Är du inte så lat som jag kan du göra riktiga krutonger i ugnen såklart).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *