Linsgryta med spenat

Lite mera vegetarisk mat. Jag gjorde ju  Dahl som jag tyckte var väldans så gott. Häromdagen så var jag sugen på Dahl igen, men hade inte några röda linser hemma. Istället blev det en annan variant med gröna linser och spenat. Även denna var väldigt god. Ganska stark, men det var gott tillsammans med ris och youghurt. Vill man ha den lite svagare så minska lite på cayennepeppar. Jag gjorde dubbel sats så den varade i flera dagar och den blev bara godare och godare. Alltså gör det inte något om man lagar till den någon dag innan den ska ätas.

Linsgryta med spenatI receptet står det också sötpotatis, jag hade inte någon sötpotatis hemma utan använde vanlig potatis. Det var gott det också.

 

Ingredienser


1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
3 dl kokta gröna linser (instruktioner finns på paketet)
400 gr krossade tomater
ca 150 gr färsk eller fryst bladspenat
3 dl vatten
1 skalad sötpotatis (eller tre vanliga potatisar) skuren i små bitar
2 msk garam masala
1 msk riven färsk ingefära
1/2 tsk cayennepeppar
2 tsk gurkmeja
buljongtärning grönsaks
salt, peppar
en nypa socker

Gör så här


Häll olja i en gryta och fräs sedan löken och sötpotatisen.

Häll ner kryddorna och fräs dem lite.

Lägg ner linser, ingefära  och spenat. Är spenaten färsk låt den sjunka ner något.

Häll i krossade tomater, vatten och buljongtärningen. Salta och sockra.

Låt allting koka av i ca 20 minuter. Smaka sedan av

Servera med ris och en klick youghurt.

Och som sagt, det går alldeles utmärkt att spara grytan en eller ett par dagar, den blir bara godare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *