Knäckebröd med frön

Fick ett sånt här knäckebröd på en fest vi var på i höstas. Och då det var buffé så gick jag och knaprade på det här knäckebrödet lite då och då. Så nedrans gott. När jag kom hem började jag leta på nätet och upptäckte att det finns på hur många ställen som helst. Egentligen är det helt onödigt att jag också lägger ut det, men då jag emellanåt lägger ut recept mest för att jag ska ha lätt åtkomst till dem så är det vad jag gör med det här receptet.

Den som bakar det gör det på egen risk, det är nästan omöjligt att sluta äta det. Och enkelt är det att göra också.

Fröknäcke

Ingredienser


2 dl majsmjöl
1 dl solrosfrön
1 dl dl pumpafrö
2 dl sesamfrön
0,5 dl linfrö
(valfritt 0,5 dl vallmofrö)
0,5 tsk salt

0,5 dl neutral olja
2,5 dl kokande vatten

flingsalt

Gör så här


Sätt ugnen på 150 grader.

Blanda alla de torra ingredienserna. Häll i först oljan och sedan det kokande vattnet.

Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en slät plåt. Strö över flingsalt och tryck till lite så att det fastnar.

Baka knäcket tills det blivit torrt på båda sidorna, tar förmodligen drygt en timme.

Vill man kan man skära ut fyrkanter innan man bakar, annars så bryter man bara när det är klart.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *