En tredje vägg

Det här med att byta alla fönster och gå igeom panel och dropplister mm börjar kännas ganska trögt nu. Tre somrar i rad, plus lite vår och höst dessutom, har vi hållit på. Den tredje väggen är också klar nu. Med det nästsista fönstret. Det översta fönstret här på bilden. Det är det fönstret som också fått smygar och foder och hela konkarongen och som visas i det förra inlägget. Den som tittar noga ser också att fönsterna inte är precis likadana. Det beror på att i köket satt det redan ett sådant fönster som vi ville ha och det har vi bara renoverat. Och vi valde att låta fönsterna vara lite olika. Men de har fått likadana dropplister, foder och underliggare. Fönstret däruppe är fönstret i det enda verkligt användbara rummet i hela huset och det var därför vi valde att se till att det blev färdigt på insidan också. Annars hade vi varit helt ”hemlösa”.

Det kändes ganska bra när de flyttade byggnadsställningen till det allra sista fönstret. Som maken håller på att sätta i just nu. Vi SKA bli klara med den delen av väggen också innan vi ger oss för det här året. Så att vi kan säga att vi faktiskt bytt alla fönster och gått runt hela huset. Vi orkar inte börja ett år till. Det finns detaljer kvar, men sedan är det stora gjort. Vi ska tex måla plåttaken över entren och källarnedgången. De ska inte vara röda, de ska vara svarta. Vi ska gå igenom grunden och måla den. Och vi ska måla alla källarfönster. Bara utifrån, men i alla fall. Och lite annat smått och gott. Men det blir nästa år. Balkongen tänker vi bli klara med i år, men den kan fixas mitt i vintern om så är. Allting som ska sättas upp kan målas inomhus och så får spikhuvudena vara bara till nästa år. Det är lite jobbigt att ha en skiva ståendes framför balkongdörren hela tiden (för att inte hundarna ska gå ut där).

För att kunna fixa det allra sista fönstret har vi också varit tvungna att bygga en byggnadsställning inomhus. Snygg va! Den behövs eftersom fönstret sitter så högt upp och dessutom mitt i en trappa.

Så det får bli lite helgarbete framöver för vår del. Idag är nämligen sista semesterdagen. Tyvärr. Iggy har varit två dagar på introduktion på dagis. Två timmar varje dag. Igår var han helt slut när han kom hem. Idag gick det redan lättare. Hundarna har äntligen börjat se varandra som en resurs. Åtminstone ur leksynpunkt. Idag var jag ute med dem på ställen där de kunde vara lösa och de lekte så att de båda två var helt slut när vi kom hem. Det ÄR helt klart roligare att gå ut med två hundar än med en.

Kommentera