Ett fönster

Här har pågått arbete hela sommaren, men det har inte varit så lätt att fotografera eftersom en byggnadsställning stått i vägen. Nu är byggnadsställningen flyttad så att vi ska kunna byta det allra sista fönstret och vi har ytterligare en vägg i princip klar. Det har blivit jättefint och det kommer att komma bilder, men jag väntar på lite bättre väder och bättre ljus. Men något som jag i alla fall vill visa är ett fönster. 

Just nu har vi väldigt lite utrymme inomhus som går att använda. Vi har emellertid haft blå rummet som det ställe där vi har kunnat vara. Nu blev det ju som så att vi i sommar bytt fönstret i det rummet också. Vilket inneburit att vi faktiskt egentligen bara haft verandan att sitta på. Eller inte riktigt egentligen. Vi har suttit i blå rummet, fast bakom ett inplastat fönster. När nu väggen äntligen blev klar utanpå har vi prioriterat att få klart fönstret i blå rummet på insidan också så att vi återigen får åtminstone ett rum där vi kan liksom existera. Och då skulle vi också passa på att se om det blir bra med det vi tänkt när det gäller fönsterbräda och underliggare till fönsterbrädan. Och det blev det!!

Här är fönstret i blå rummet i färdigt skick!

Vi är mycket nöjda. Gillar helheten och det blir detta vi kommer att använda i vardagsrummet också. Underliggaren är helt enkelt samma som fodret fast jag har vänt det på ”fel” håll och sågat lite profil ikanten.

Tjoho! Och ikväll ska vi försöka få tillbaka möblerna i rummet och fira med att käka hummer!!

Mycket nöjd!

En väldigt dålig bild, men så här såg fönstret ut en gång i tiden. Man kan inte tro det, men det är samma storlek på fönsterna.

Här är en annan före-bild. Det fanns inte ens en riktig fönsterbräda. Bara en spacklad kant. Som i resten av huset. Det ska bli så trevligt att få fönsterbrädor överallt.

Det är verkligen roligt när saker och ting börjar falla på plats.

 

Kommentera