Mozarellakyckling

Det är väl bara att erkänna. Ibland tittar jag på Hell’s Kitchen. Men bara ibland. Ungefär så ofta som det kommer ett nytt avsnitt typ. Alltså inte speciellt ofta. En av de där gångerna då jag bara råkade titta så gjorde Gordon Ramsay något som han kallade Chicken Parmesan. Jag tyckte det såg både gott och spännande ut så jag började leta efter receptet på nätet och efter lite jobb så hittade jag det. Efter att ha testat kan jag säga att jag kan rekommendera det. Mycket gott. Tänk vilken tur att jag ”råkade” titta på just det avsnittet. Ibland ska man ha tur. Och jag måste tillägga att bilden gör inte riktigt anrättningen rättvisa, maträtten är inte så vacker kanske, men den är i alla fall god.

Mozarellakyckling

Ingredienser


(till 4 personer)
4 kycklingfiléer
4 msk vetemjöl
salt och peppar
2 ägg – ihoprörda med en gaffel
ströbröd
färsk persilja

Salsa
ca 500 gr cocktail el. körsbärstomater, halverade.
en näve hackad färsk basilika
en nypa socker
salt och peppar
skal från en citron
lite citronsaft
1 vitlöksklyfta – hackad

Ovanpå
2-3 skivor mozarella till varje filé
​4 msk riven parmesanost

Gör så här


Skär kycklingfiléerna nästan rakt igenom så att du kan vika ut dem som fjärilsvingar. Banka dem försiktigt så att de är lika tjocka överallt.

Fixa till tre skålar eller fat.
Ett fat med vetemjöl blandat med salt och peppar.
En skål med 2 ägg lätt vispade med en gaffel.
Ett fat med brödsmulor.

Panera kycklingfiléerna dvs vänd dem först i mjölblandningen, sedan i ägg och sist i ströbrödet.

Sätt ugnen på 200 grader.

Stek kycklingfiléerna i olja så de är gyllenbruna och krispiga. Se till att de färdigstekta i mitten.

I en annan stekpanna, värm upp lite olja. Lägg i tomater, basilika, lök, vitlök. Försök att ”kasta” runt det här i stekpannan över ganska hög värme tills tomaterna börjar gå sönder, men inte helt går sönder. Salta och peppra.

Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Lyft över tomatsalsa på varje filé. Skiva mozarellan och lägg 2-3 skivor per filé. Avsluta med riven parmesanost och lite finhackad persilja. Ringla över lite olivolja.
Sätt in i ugnen och låt det vara där i 8-10 minuter tills all ost har smält.

Servera med ugnsstekt eller råstekt potatis och med lite sallad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *