Laxrullar

Efter att mamma gick bort har mina syskon och jag startat en ny tradition. Vi träffas vid allhelgona, äter en god middag och så går vi till minneslunden. Vi äter en trerätters och har trevligt. I år fick jag för mig att jag skulle göra en slags laxrullar som jag själv fått en gång på en middag. Jag hittade inte exakt samma, men jag slog ihop två olika recept och tillsammans blev det faktiskt väldigt gott. Det här med mängder är inte så lätt dock. Jag gjorde så här mycket, men då räckte det både till förrätt och till brunch nästa dag.laxrullar

Ingredienser


4 st ägg
2 tsk maizena
3 tsk vatten

300-400 gr kallrökt lax

200 gr philadelphiost
2-3 cm wasabi på tub
örtkryddor efter smak
finklippt gräslök

Gör så här


Vispa 1 ägg i en bunke med en tesked vatten och 0,5 tesked maizena. Salta och peppra. Värm en stekpanna och lägg i en liten klick smör. Häll i ägget och stek på medelstark värme.

Låt svalna lite i pannan och låt sedan omeletten glida ner på en bit plastfolie. Stek tre till omeletter på samma sätt.

I en skål blanda ihop philadelphiaost, wasabi, örter och gräslök. Om du är som jag kommer du att tro att det kanske är lite starkt, men det blir bra ihop med det andra sen.

Bred kräm på en omelett så där lite lagom. Täck med kallrökt lax. Använd plastfolien som hjälp och rulla sedan ihop rullen. Gör så med alla rullarna. Låt dem vila ett par timmar minst i kylskåpet.

Skär i skivor lite snett och servera 4-5 skivor till en förrätt. Lägg upp lite blandad sallad, skär några sockerärtor fint och lägg detta på en tallrik. Lägg laxrullarna ovanpå och servera. Mums!

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *