Laxrullar

Efter att mamma gick bort har mina syskon och jag startat en ny tradition. Vi träffas vid allhelgona, äter en god middag och så går vi till minneslunden. Vi äter en trerätters och har trevligt. I år fick jag för mig att jag skulle göra en slags laxrullar som jag själv fått en gång på en middag. Jag hittade inte exakt samma, men jag slog ihop två olika recept och tillsammans blev det faktiskt väldigt gott. Det här med mängder är inte så lätt dock. Jag gjorde så här mycket, men då räckte det både till förrätt och till brunch nästa dag.laxrullar

Ingredienser


4 st ägg
2 tsk maizena
3 tsk vatten

300-400 gr kallrökt lax

200 gr philadelphiost
2-3 cm wasabi på tub
örtkryddor efter smak
finklippt gräslök

Gör så här


Vispa 1 ägg i en bunke med en tesked vatten och 0,5 tesked maizena. Salta och peppra. Värm en stekpanna och lägg i en liten klick smör. Häll i ägget och stek på medelstark värme.

Låt svalna lite i pannan och låt sedan omeletten glida ner på en bit plastfolie. Stek tre till omeletter på samma sätt.

I en skål blanda ihop philadelphiaost, wasabi, örter och gräslök. Om du är som jag kommer du att tro att det kanske är lite starkt, men det blir bra ihop med det andra sen.

Bred kräm på en omelett så där lite lagom. Täck med kallrökt lax. Använd plastfolien som hjälp och rulla sedan ihop rullen. Gör så med alla rullarna. Låt dem vila ett par timmar minst i kylskåpet.

Skär i skivor lite snett och servera 4-5 skivor till en förrätt. Lägg upp lite blandad sallad, skär några sockerärtor fint och lägg detta på en tallrik. Lägg laxrullarna ovanpå och servera. Mums!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *