Pavlova med lemoncurdgrädde och jordgubbar

Pavlova-3
Den här gjorde Per Morberg. Fast jag såg inte det. Men jag hittade receptet på nätet och var tvungen att testa. Jag gillar ju maräng och jag gillar citron. För att inte tala om jordgubbar. Bara goa grejer måste väl bli gott ihop! Och det blev det! Jättegott!

Ingredienser


Marängbotten
4 äggvitor
1/2 krm salt
1 msk maizena
2 dl socker
1 tsk vitvinsvinäger

Ovanpå
3 dl vispgrädde
1 dl lemon curd

1 liter jordgubbar

Gör så här


Sätt ugnen på 225 grader

Vispa äggvitorna och saltet till ett hårt skumRör ner sockret och fortsätt vispa tills smeten blir glansig och går att forma till toppar med vispen.

Tillsätt maizenamjöl och ättikssprit och rör om väl.

Smörj en form med löstagbara kanter och bred smeten i formen.

Ställ i nedre delen av ugnen.Sänk direkt värmen till 125 grader. Grädda i 1,5 timme.

Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar tills ugnen svalnat (bakar du på kvällen låt den stå i ugnen till morgonen)

Vispa grädden och blanda med lemon curd (du kan också först lägga ett lager lemon curd och sedan ett lager grädde, men det blir väldigt gott att blanda dem).

Lägg marängen på ett fat, bred på grädden och lägg på jordgubbarna. Ät och njut!!

———————

Och så kan man göra det väldigt enkelt för sig och köra fuskvarianten. Färdigköpta marängbottnar och färdigköpt lemoncurd. Och det blir gott det också.

Pavlova - fusk

 

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *