Bolognese

En god Bolognese är aldrig fel. Och detta är en god Bolognese. Och det påstås att dettaär den äkta lasagnesåsen. Vad vet jag?

Ingredienser


2 skivor bacon utan svål
100 g kycklinglever (kan uteslutas)
olivolja
1 skalad och hackad vitlöksklyfta
1 msk hackad lölk
1 msk hackadmorot
1 msk hackad bladselleri
1/2 kg mager nötfärs
1dl vitt vin
2msk tomatpuré
3 dl hönsbuljong
1 lagerblad
1 kvist färsk timjan
1msk hackad persilja
6 fänkålsfrön
salt och nymalen svartpeppar
nyriven parmesan

Gör så här


Kör baconskivorna (och levern) i matberedaren (för min del brukar jag bara skära dem i små bitar)

Värm oljan i tjockbottnad panna och fräs vitlök, lök, selleri och morot tills allt är mjukt. Rör ofta. Tillsätt (lever), bacon och nötfärs och koka i ytterligare  2 minuter.

Slå på vinet och rör ner tomatpurén. Blanda noga och låt koka i2minuter.

Tillsätt hönsbuljong, örter och fänkålsfrön och låt alltsammans sjuda sakta i en timme.

Smaka av med salt och peppar, blanda med varm pasta och strö över parmesan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *