Kolasnittar

Jag är egentligen inte så förtjust i småkakor. Men när vi var på ett fik häromhelgen så tog jag av någon orsak en kolasnitt. Och tyckte att den var god dessutom. När jag skulle fixa till något snabbt för att ha att bjuda jobbarna här hemma så tänkte jag på kolasnittar och hittade ett recept på nätet. Ett riktigt bra recept dessutom. Så nu skriver jag ner det här för att ha till ett senare tillfälle. Den här varianten blev seg och god, inte torr. Gillar inte torra kakor.

Kolasnittar

Ingredienser


5 dl vetemjöl
200 gr smör
1,75 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
2 msk ljus sirap

Gör så här


Sätt ugnen på 175 grader.

Lägg alla ingredienserna i en matberedare. Kör tills det har blivit en smet. Jag fick i slutet använda händerna för att få ihop degen ordentligt.

Dela degen i 2-4 delar beroende på hur stora snittar du vill ha. Rulla dem tills rullarna är lika långa som plåten. Platta till dem och om du vill kan du göra mönster med en gaffel. Gör relativt rejäla mönster, tar du i för lite så jäser mönsterna bort i ugnen.

Grädda dem mitt i ugnen 10-15 minuter.

Skär längderna lite snett när de fortfarande är varma. De känns väldigt mjuka och jag undrade om de ens var bakta, men när de blev kalla blev de perfekta.

Jag läste någonstans att man skulle kunna ha i en tsk malen ingefära i degen också, ska testa det en annan gång.

4 Kommentarer

  1. Men oj oj oj vilka tapeter i tidigare inlägget!!! Jättefina!!
    Kolakakor är riktigt gott! Och precis som du skriver, inte nån torr-hundratusen-små-smulor!
    Ha en bra vecka! KRAM!

  2. Kan tipsa om Leilas recept på kolasnittar, jättegoda, och dom ska det va ingefära i…

     

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *