Kanel- och äppelmuffins

Äppeltider och vi har massor av äpplen i trädgården. Så vad gör man när det skall komma gäster och vill fixa till någonting lite snabbt. Jo man bakar muffins.

Det här blev riktigt goda muffins, och havretäcket blir knaprigt och gott ovanpå.

kanelOappelmuffins

Det här blir nio stora muffins.

Ingredienser


5 dl vetemjöl
1,5 tsk  bakpulver
1 krm salt
125 gr smält smör
2,5 dl farinsocker
2 stora ägg el. 3 små
1 tsk vaniljsocker
1,25 dl standardmjölk
1 tsk malen kanel
———————–
Fyllning
3 stora äpplen med mycket smak
2 msk socker
2 tsk kanel
———————-
Smultopping
75 gr smör
2 dl havregryn
0,5 dl socker

Gör så här


Sätt ugnen på 200 grader 

Fyllning
Skala äpplena och skär dem i tunna klyftor. Lägg dem i en skål tillsammans med sockret och kanelen. Rör om låt stå.

Smultopping
Smält smöret. Blanda ner havregryn och socker. Låt stå.

Muffins
Rör ihop mjöl, bakpulver, salt, vaniljsocker och kanel i en skål.

Vispa ägg och farinsocker tills det blir pösigt och fint.

Rör ner mjölk och smält smör.

Rör ner mjölblandningen.

Häll smeten i muffinsformar.
Tryck ner äppelklyftorna i smeten. De behöver inte bli täckta, degen jäser över dem.
Fördela över smultoppingen

Baka ca 20 minuter.

2 Kommentarer

  1. Oh, det här ser himla gott ut.. ska provas nån dag! 🙂

Kommentera