Grillad potatis

Yes – grillsäsongen har startat! Igår invigde vi vår nya grill. Och invigt trädgården. I alla fall när det gäller att grilla och att äta utomhus. Helt fantastiskt väder har det varit. I förmiddags gjorde jag en marinad och den hällde jag ner i en påse och i det hamnade en fläskfilé. Och eftersom vi har en ny grill som dessutom är ganska stor ville jag grilla lite mera. Så förutom fläskfilé grillades potatis, sötpotatis och små tomater. Till det hade vi kantarellsås. Tillsammans var det här väldigt, väldigt gott! Potatisreceptet har jag hittat på nätet. Vet dock inte var, finns säkert på massor av ställen. Och det blev supergott.

grillad_potatis

Ingredienser


Potatis
Sötpotatis
Olivolja
Salt
Peppar

Gör så här


Stick hål i potatisarna och baka dem sedan i mikron. Om du gör både vanlig potatis och sötpotatis som vi har gjort här så baka dem inte samtidigt.

När du bakar dem i mikron har du mikron på full effekt. Efter 8-10 minuter så sticker du potatisen och känner efter om den är klar.

När potatisen är klar låter du den svalna, åtminstone så mycket att du kan hålla i dem.

Skär dem sedan i centimetertjocka skivor, fortfarande med skalet kvar.

Blanda olivolja med salt och peppar. Pensla skivorna med oljan eller se till att på annat sätt få olja på potatisskivorna.

När du har grillat färdigt köttet eller är nästan alldeles klar så lägger du potatisskivorna på grillen. De är redan mjuka så de behöver bara få färg och bli varma. Håll lite koll och vänd dem efter en liten stund. Gå inte iväg för långt, de blir klara ganska fort.

Ät och njut.

Kommentera