Det går bra

Jag vet att det är en del som ramlar in på min sida om hemokromatos emellanåt och jag hoppas den är till nytta för er. Som ni märker skriver jag inte så mycket när det gäller min egen sjukdomsbild längre. Orsaken till det är inte ointresse utan att det faktiskt fungerar riktigt bra nu. Det verkar som att lämna blod var tolfte vecka fungerar riktigt bra för mig. Hb-värdet ligger kring 135 eller lite övre, men rusar aldrig iväg. Och det verkar som att tappa sig var tolfte vecka gör att jag inte hamnar så högt upp att jag känner av den tunga tröttheten. Blodcentralen känner igen mig och eftersom jag har 0 Rh- är de för sin del nöjda med att jag tappar mig lite oftare än vad som är normalfallet.

Syrran är det lite besvärligare för. Tydligen går det inte att göra det på samma regelbundna sätt för henne. Hon får oftast gå en längre period och så tar de prover med jämna mellanrum. Plötsligt har hennes värden åkt iväg och hon får gå och tappa sig med kortare mellanrum. Själv tycker jag det låter konstigt och att det borde vara bättre att tappa sig med en viss regelbundenhet, men jag är inte någon läkare så vad vet egentligen jag?

Undrar du något eller vill berätta något så skriv en kommentar. Även om jag skriver om min hemokromatos längre så har jag koll på alla kommentarer.

2 Kommentarer

 1. Roligt att läsa olika erfarenheter, jag gick i"väggen" för tio år sedan, trött,trött, orkade ingenting.

  Ont i kroppen, fått Artros-medicin, ät alvedon, en läkare beskyllde mig för att jag drack drinkar efter jobbet(vilket jag aldrig gjort).

  Min psykolog gav mig nåt muskelavslappnande, inkl antidepp-medicin, i otaliga mängder.

  Så i vintras var jag till husläkaren, min mage var (är) helt i kaos, samt trött, ont i kroppen, de tog sänka, inge fel på mig,

  Återbesök, penecilin mot bihålorna, hjälpte inte, fick en kur till, blev sängliggande till jul

  Tredje besöket, bestämde han att ta lite prover,

  Han såg då mitt stora järnvärde, så nu skall jag in för tappning osv.

  Jag har läst många inlägg, men det står inte om man känner sig bättre efter tappning, blir man det???

  • Jag kan ju bara berätta hur det var för min egen del och jag kände mig definitivt bättre efter tappning. Inte med en gång, men när jag gått så många gånger att värdena blev rätt igen. Jag minns fortfarande känslan när den där stora tröttheten bara försvann. Däremot så är det inte säkert att eventuella följdsjukdomar blir bättre, det är bara att vänta och se.

   Min syster blev också beskylld för att dricka för mycket alkohol. Förmodar att du hade lite höga levervärden.

Kommentera