Apelsinkyckling

Ni vet Stinas kyckling? Den har väl nästan allt köpt någon gång när man vill fixa en enkel middag. För några år sedan hade de en sort som var smaksatt med apelsin. Jag älskade den. Jag brukade steka den och sedan göra såsen som det fanns recept på på locket. Den dagen jag gick till frysdisken och apelsinkycklingen var borta var en riktig sorgedag. Jag brukar dock testa olika recept med apelsin och kyckling i för att se om jag kan få tillbaka den där supergoda maten.

Och nu har jag nästan lyckats tror jag. Hittade ett recept på Tasteline och har modifierat det lite. Det blev så gott!!! Gjorde en variant häromdagen och en annan idag. Och den idag var riktigt, riktigt god. Kunde knappt sluta äta, det var förnuftet som fick säga till mig att sluta.

 

apelsinkyckling

Ingredienser


2 kycklingfiléer
salt peppar

2 dl hönsbuljong
1 dl havregrädde eller vanlig grädde
Rivet skal från 1 apelsin
Saft från 1 apelsin
En apelsin skuren i filéer
(summa summarum 2 apelsiner alltså)
1 msk soja
1 msk vetemjöl

Gör så här


Skär kycklingfiléerna i lagom stora munsbitar och stek bitarna med salt och peppar i en stekpanna.

I en gryta blanda buljong, apelsinsaft, soja, grädde och socker. Låt det koka upp.

Red såsen med mjöl upplöst i lite vatten.

Lägg i den stekta kycklingen och det rivna apelsinskalet. Låt koka en liten stund.

Strax innan servering lägg i den filéade apelsinen.

Servera med ris eller pressad potatis.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *