Enkel kolakräm

Det här lärde jag mig av Tina på TV. Det lät så fantastiskt när hon gjorde det så jag var tvungen att testa. Och det fungerade! Och det blir så gott!

Perfekt att sätta på en kaka eller att lägga en klick kolakräm bredvid frukt på en efterrättstallrik. Jag som älskar kola skulle dessutom kunna bara äta upp alltihop. Men det får jag inte.

enkel-kolakrm_1815683207_o
Ingredienser


kondenserad_mjlk_1815707817_o

(= 1 burk kondenserad mjölk)

Gör så här;


kokning_1816527704_o

Ta bort pappret från burken. Så gott det går i alla fall. Som synes på min bild har jag inte lyckats helt och hållet.

Lägg burken i en gryta. Häll på vatten så burken täcks.

Koka upp vattnet och sänk sedan värmen så att det sjuder hela tiden. Fyll på med vatten då och då eftersom det avdunstar efter hand.

Låt det sjuda i tre timmar.

Ta sedan upp burken och låt den svalna lite.

Öppna den och du har – rent magiskt – en burk med kolakräm!

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *