Ingefärsmarinad

Vi gillar att marinera kött. Framförallt fläskkött och kyckling. De tar åt sig smaken snabbt och kan alltså ligga ganska kort tid i marinaden och smakar ändå bra. Den här marinaden hittade jag någonstans på Internet. Har inte skrivit upp adressen så jag kan inte säga exakt var. Har gjort smärre förändringar i den. Marinaden ger mycket smak och en väldigt god sådan dessutom.

 Ingredienser


0,5 dl olivolja
1 msk senapspulver
1 tsk mald spiskummin
1 tsk chilipulver
1 msk socker
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk japansk soya
0,5 dl färskpressad apelsinjuice
3 msk riven färsk ingefära

Gör så här


Häll alla ingredienserna i en mixer och mixa blandningen väl.

Lägg kött (här har jag fläskfilé- och kycklingfilébitar) i en plastpåse och häll i marinaden.

Låt marinera 2-4 timmar. Har du delat i mindre delar som jag gjort här tar det åt sig smak ganska fort. Har du större bitar kan du låta köttet ligga i marinaden över natten.

Ta ut bitarna och grilla dem eller stek dem på järnet.

Ät och njut. Köttet blir väldigt mört av den här marinaden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *