Restbullar

ca 30 bullar
Hade tänkt baka Cranks bröd så som de bakas i boken Jorden runt på 80 degar. Tyvärr visade det sig att jag inte hade så mycket grahamsmjöl hemma. Då flög uppfinnarjocke e dyl i mig och jag gjorde bullar av lite allt möjligt. Tömde lite påsar. Kanske inte måtten stämmer helt och hållet, men de stämmer någorlundda. I vart fall blev bullarna väldigt goda. Vilken tur att jag höll lite koll på vad jag hällde i. De här bullarna vill jag göra igen helt klart.

restbullar2

Ingredienser


5 dl ljummet vatten 37 grader
50 g jäst
1 msk salt
1 dl olivolja
250 g lättkesella
1,5 msk honung
1 ägg
4 dl grahamsmjöl
1 dl vetekli
1 dl solrosfrö
1 dl linfrö
3 dl grovt rågmjöl
2 dl dinkelmjöl fullkorn
ca 8 dl vetemjöl special fullkorn

Gör så här


Smula ner jästen i vattnet och rör tills jästen är upplöst.
Häll då i salt, honung, olja, kesella och ägg. Rör om.
Häll i allting utom fullkornsvetemjölet.
När detta blandats häll i vetemjölet. Håll lite koll. Degen skall inte bli för hård.
Låt degen jäsa 30-50 minuter.
Knåda degen en liten stund.
Dela i bitar om ca 70 gr och rulla till avlånga bullar. Eller till den form du vill ha.
Sätt ugnen på 220 grader.
Låt bullarna jäsa i 30 minuter.

Baka bullarna i ca 15 minuter.
Låt dem sedan svalna på ett galler under handdukar.

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *