Restbullar

ca 30 bullar
Hade tänkt baka Cranks bröd så som de bakas i boken Jorden runt på 80 degar. Tyvärr visade det sig att jag inte hade så mycket grahamsmjöl hemma. Då flög uppfinnarjocke e dyl i mig och jag gjorde bullar av lite allt möjligt. Tömde lite påsar. Kanske inte måtten stämmer helt och hållet, men de stämmer någorlundda. I vart fall blev bullarna väldigt goda. Vilken tur att jag höll lite koll på vad jag hällde i. De här bullarna vill jag göra igen helt klart.

restbullar2

Ingredienser


5 dl ljummet vatten 37 grader
50 g jäst
1 msk salt
1 dl olivolja
250 g lättkesella
1,5 msk honung
1 ägg
4 dl grahamsmjöl
1 dl vetekli
1 dl solrosfrö
1 dl linfrö
3 dl grovt rågmjöl
2 dl dinkelmjöl fullkorn
ca 8 dl vetemjöl special fullkorn

Gör så här


Smula ner jästen i vattnet och rör tills jästen är upplöst.
Häll då i salt, honung, olja, kesella och ägg. Rör om.
Häll i allting utom fullkornsvetemjölet.
När detta blandats häll i vetemjölet. Håll lite koll. Degen skall inte bli för hård.
Låt degen jäsa 30-50 minuter.
Knåda degen en liten stund.
Dela i bitar om ca 70 gr och rulla till avlånga bullar. Eller till den form du vill ha.
Sätt ugnen på 220 grader.
Låt bullarna jäsa i 30 minuter.

Baka bullarna i ca 15 minuter.
Låt dem sedan svalna på ett galler under handdukar.

Kommentera