Burgare

Inspirerat av Jamie Oliver, därav mängden ”nävar”. Kompletterat av oss själva. Jättegoda att göra hamburgare av. Vi brukar göra lite nyttigare bullar. Typ portionsbröd som det finns recept på, eller ett lite nyttigare hamburgerbröd eller lite mindre nyttiga som på Flippin Burger. Sedan har vi burgarfrossa med guacamole, saltgurka, tomatsalsa och grönsaker.

 

Ingredienser


1 kg köttfärs
2 medelstora rödlökar, finhackade
2 ägg
1-2 nävar ströbröd
1 msk korianderfrön, krossade
1 liten nypa spiskumminfrön, krossade
1 rågad tsk dijonsenap
2-3 msk saltgurka, finhackad
1-2 msk kapris, finhackad
salt och nymald svartpeppar

Gör så här


Blanda ihop alla ingredienserna.

Låt färsen stå en stund så att ströbrödet sväller.

Forma burgare i den storlek du vill ha.

Stek eller grilla dem.

Vi brukar också styckfrysa dem råa (på ett bakplåtspapper på en plåt) och kan på så vis plocka fram en burgare och steka när vi vill.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *