Marockanska köttbullar

4 personer

Jag prenumererade en period på en tidning som heter Laga lätt. I den har de en sida där de gör supersnabba rätter. I en av tidningarna hade de gjort sådana här köttbullar. Hade lite frysta delikatessköttbullar i frysen och tänkte att jag skulle testa. Och faktum är att det här blev en riktigt god rätt. Som dessutom tar nästan ingen tid alls att laga.

 Ingredienser


400 g köttbullar
1 msk olivolja
3/4 tsk spiskummin, mald el krossad
400 gr krossade tomater m chilismak
(alt. hacka i lite färsk chili vanliga krossade tomater)
salt
1 liten squash, skuren i tärningar

Gör så här


Krossa spiskummin i en mortel.
Stek köttbullarna i olka tillsammans med spiskummin.
Häll i squashtärningarna och tomatkrossen.
Låt koka upp och smaka av med salt.
Låt koka någon minut.

Servera med couscous eller fullkornspasta.

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *