Mellandagar

Att jobba i mellandagarna.
Det är lite trögt ärligt talat. Plus att det är nästan omänskligt hårt att gå upp på morgonen. Och ändå är det precis samma tid som vanligt. Bara mera jobbigt. Kan det vara något psykiskt tror ni? Och svårt att arbeta är det också eftersom det är nästan tomt på jobbet. Det är lättare att arbeta när det händer saker tycker jag. Jag har massor med pappersarbete jag tänkt mig ta igenom under mellandagarna, men det går väldigt trögt. Jag har skrivit ut en massa papper och sorterat upp dem i högar. Det är väl inte så illa?

Igår skrev jag lite saker som jag fick iväg. Det var väldans skönt. Och det var enklare. Det jag har att göra nu är att läsa saker. Helst bör jag förstå vad det står också. Eller inte helst utan jag måste förstå vad som står i papperna. Annars kan jag lika gärna låta bli att läsa dem. En del av papperna måste jag förstå och dessutom komma med smarta åsikter om. Ännu mera besvärligt. Känner mig inte det minsta smart under mellandagarna. Bara svampig i huvudet. Eller egentligen inte ens svampig. Mera tom. Men inte helt tom, för jag har en anings, anings huvudvärk. Så något måste det vara som ramlar omkring därinne i skallen. Eller så är det någon lös del som har glömts kvar därinne och som nu rullar runt och gör att jag får ont i kraniet. Eller i huden runt kraniet.

Eller nåt.

3 Kommentarer

 1. Jag jobbar också mellandagarna, och det är hur tråkigt som helst. Eller ”tråkigt” kanske inte är rätt ord; det är lite folk på jobbet (både medarbetare och kunder lyser med sin frånvaro), telefonerna är oroväckande tysta (ingen har tid att ringa oss, de är väl på mellandagsrea allihop) och pappershögarna på skrivbordet blänger på mig när jag går förbi.

  Jag måste ta ledigt en vardag för att uträtta ett ärende 10 mil bort, och funderar allvarligt på att göra det någon dag nästa vecka. Samtidigt är jag snål med mina semesterdagar – men en kan jag offra när jag nu jobbat den här veckan då ”alla andra” är lediga. Och jag hoppas det finns kvar något från mellandagsrean till mig också!

  • Nej – jag vet int allting går i ultrarapid sådana dagar.

   Själv skall jag faktiskt vara ledig nästa vecka! Tjihuu.
   Hoppas du hittar något på rean!!!!

 2. Kikar in hos dig för att önska dig ett gott nytt år

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *