Ugnspannkaka med tomat och oregano

4 personer
När jag gick och handlade på ICA-Maxi häromdagen hade de lagat en rätt som de bjöd oss en liten bit på. Det var en ugnspannkaka och den var väldigt god så jag snodde receptet. När jag sedan gjorde den här ugnspannkakan hemma så fixade jag till receptet lite. Framförallt bytte jag ut vetemjölet mot fullkornsdinkelmjöl. På så vis blev den lite mera mättande och kanske lite nyttigare. Receptet var visserligen nyckelhålsmärkt från början, men lite fibrer skadad aldrig.

ugnspannkaka

Ingredienser


1 msk smör eller margarin
4 ägg
8 dl mjölk
4 dl dinkelmjöl, fullkorn
1 tsk salt
2-3 dl riven mager ost max 17%
6-8 tomater
torkad oregano

Gör så här


Sätt ugnen på 225 grader
Smörj en liten långpanna (20 x 30 cm)

Vispa sönder äggen lätt i en bunke.
Tillsätt hälften av mjölken och hela mängden mjöl.
Vispa till en slät smet.
Vispa därefter ner resten av mjölken och saltet.

Häll smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.

Skölj och skiva tomtaterna.

Ta ut pannkakan efter 20 minuter.
Strö hälften av osten över pannkakan.
Täck med tomatskivorna, strö över oregano och resten av osten.

Grädda ytterligare 15-20 minuter.

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *