Ugnspannkaka med tomat och oregano

4 personer
När jag gick och handlade på ICA-Maxi häromdagen hade de lagat en rätt som de bjöd oss en liten bit på. Det var en ugnspannkaka och den var väldigt god så jag snodde receptet. När jag sedan gjorde den här ugnspannkakan hemma så fixade jag till receptet lite. Framförallt bytte jag ut vetemjölet mot fullkornsdinkelmjöl. På så vis blev den lite mera mättande och kanske lite nyttigare. Receptet var visserligen nyckelhålsmärkt från början, men lite fibrer skadad aldrig.

ugnspannkaka

Ingredienser


1 msk smör eller margarin
3 ägg
8 dl mjölk
4 dl dinkelmjöl, fullkorn
1 tsk salt
2-3 dl riven mager ost max 17%
6-8 tomater
torkad oregano

Gör så här


Sätt ugnen på 225 grader
Smörj en liten långpanna (20 x 30 cm)

Vispa sönder äggen lätt i en bunke.
Tillsätt hälften av mjölken och hela mängden mjöl.
Vispa till en slät smet.
Vispa därefter ner resten av mjölken och saltet.

Häll smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.

Skölj och skiva tomtaterna.

Ta ut pannkakan efter 20 minuter.
Strö hälften av osten över pannkakan.
Täck med tomatskivorna, strö över oregano och resten av osten.

Grädda ytterligare 15-20 minuter.

Kommentera