Ingefärsdoftande soppa med lax

4 personer

Hittade det här receptet på http://www.svenskfisk.se som är en sida som kan rekommenderas. Finns många väldigt trevliga recept där. Vi gjorde den här med lax och förbättrade receptet med sockerärtor och tomater, annars såg det lite färglöst ut. Och sockerärtor gör väl ingen maträtt sämre!

Den här soppan blev jättegod och rekommenderas verkligen. Mycket smak och man blir definitivt sugen på mera. Vår soppa var kanske inte så jättemycket ingefärsdoftande, vi satte i färsk ingefära och var kanske lite för snåla. Den här kommer vi att göra fler gånger.

Ingredienser

600g röding eller lax, skinn och benfri

1 gul lök, hackad
75 g rotselleri, tärnad
75 g palsternacka, tärnad
150 g potatis, tärnad
1 1/2 tsk smör eller margarin
6 dl fiskbuljong
1 dl vitt vin
2 krm riven muskotnöt
1 dl matlagningsgrädde
1/2 – 1 tsk mald ingefära
2 tsk vetemjöl
salt och peppar
Färsk dill
100 g sockerärtor
ca 4 plommontomater

Gör så här

Fräs lök, rotselleri, palsternacka och potatis i fett utan att det tar färg.
Häll på buljong och vin.
Låt grytan sjuda tills grönsakerna är mjuka.
Rör ut mjölet i lite grädde och häll det i grytan. Tillsätt även resten av grädden.
Låt koka upp och lägg i rödingen/laxen.
Sjud grytan ca 5 minuter.
Lägg ner sockerärtorna någon minut innan det kokt klart.
Rör ner dillen. Lägg ner tomaterna i grytan. De skall bara bli varma, inte tillagade.
Smaka av med salt och peppar.

 

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *