Fullkornslasagne med nötfärs & skogssvamp

4 portioner
Precis som alla andra så kikar vi lite på GI. Inte så att vi följer någon GI-metod, men försöker dra lite lärdomar av det hela. Och i det här fallet så har vi huggit en lasagne ur Klaras goda GI-dagar. Och den här var faktiskt god. Istället för vanlig ostsås så gör man en sås av Keso och det passade mig ganska bra eftersom jag inte är så förtjust i ostsåsen just i lasagne. Jag tycker oftast att det är för mycket sås i lasagne. Så det här var perfekt. Klara har ingen vitlök i sin, men det är liksom lite svårt att låta bli att lägga i vitlök. Det var första gången någon av oss gjorde lasagne och vi blev nog båda ganska förvånade över att lyckas så bra.

fullkornslasagne

 

Ingredienser

1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g skogschampinjoner
400 g nötfärs
1-2 tsk rapsolja
1 dl tomatpuré
2 dl vatten
Salt och peppar
——-
400 g keso
1 dl färsk timjan
2 dl vatten
12 fullkornslasagneplattor
1-2 dl riven ost (vi använde 17%:ig)

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka löken och vitlöken fint och svampen i skivor, fräs tillsammans med nötfärsen och lite rapsolja i en stekpanna.
Tillsätt tomatpuré, vatten, salt och peppar.
Mixa keson med timjan och tillsätt vatten. Smaka av med salt och peppar.
Smörj en ugnsfast form och varva färsröran, kesoröran och lasagneplattorna där i. Avsluta med kesoröra och strö över riven ost.
Låt stå mitt i ugnen ca 30 minuter.
Servera lasagnen med en blandad sallad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *