Fullkornslasagne med nötfärs & skogssvamp

4 portioner
Precis som alla andra så kikar vi lite på GI. Inte så att vi följer någon GI-metod, men försöker dra lite lärdomar av det hela. Och i det här fallet så har vi huggit en lasagne ur Klaras goda GI-dagar. Och den här var faktiskt god. Istället för vanlig ostsås så gör man en sås av Keso och det passade mig ganska bra eftersom jag inte är så förtjust i ostsåsen just i lasagne. Jag tycker oftast att det är för mycket sås i lasagne. Så det här var perfekt. Klara har ingen vitlök i sin, men det är liksom lite svårt att låta bli att lägga i vitlök. Det var första gången någon av oss gjorde lasagne och vi blev nog båda ganska förvånade över att lyckas så bra.

fullkornslasagne

 

Ingredienser

1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g skogschampinjoner
400 g nötfärs
1-2 tsk rapsolja
1 dl tomatpuré
2 dl vatten
Salt och peppar
——-
400 g keso
1 dl färsk timjan
2 dl vatten
12 fullkornslasagneplattor
1-2 dl riven ost (vi använde 17%:ig)

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka löken och vitlöken fint och svampen i skivor, fräs tillsammans med nötfärsen och lite rapsolja i en stekpanna.
Tillsätt tomatpuré, vatten, salt och peppar.
Mixa keson med timjan och tillsätt vatten. Smaka av med salt och peppar.
Smörj en ugnsfast form och varva färsröran, kesoröran och lasagneplattorna där i. Avsluta med kesoröra och strö över riven ost.
Låt stå mitt i ugnen ca 30 minuter.
Servera lasagnen med en blandad sallad.

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *