Vinbärskaka

vinbarskaka (1)

 

Häromdagen fick vi lite vinbär av en kompis. Vi frös in dem. Så en dag kom jag ihåg ett gammal recept jag hade i min receptbok. Jag letade frenetiskt efter receptet ”vinbärskaka”, men hittade det till sist under rubriken ”rabarberkaka”. Och det stämmer – det går bra att göra den här kakan med rabarber, hallon, halverade plommon och säkert med många andra goda saker. Det här är ingen märkvärdigt recept. Förmodligen har de flesta av er ett motsvarande liggande någonstans, men kanske behöver ni – som jag – en liten påminnelse. Kakan går jättefort att baka och den är fortfarande – trots att det här är ett gammalt recept jag haft i massor av år – väldigt god. Den är så lätt att göra att man i princip skulle kunna röra ihop den när man får oväntade gäster. Om man har lite bär eller något annat lämpligt i frysen.

Ingredienser


3 ägg
2dl mjöl
2dl socker
röda vinbär
ca 50 gr smör
pärlsocker

Gör så här


Sätt ugnen på 200º.
Vispa ihop ägg och socker.
Vispa ner mjölet i blandningen.
Häll blandningen i en pajform.
Lägg över vinbär så att det täcker ytan.
Hyvla smöret över vinbären.
Strö på pärlsocker.
Grädda i ca 18 minuter.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *