Coleslaw


Jag gillar vitkål. Och jag gillar coleslaw. Olika sorter. Jag gillar däremot inte när där är för mycket kladd i den som det kan vara ibland när man får den ute. Där skall vara lagom mycket för att göra det lite krämigt utan att det samtidigt skall bli för simmigt. Det här receptet hittade jag en gång i en tidning och klippte ut det. Minns inte längre vilken tidning för det är jättelängesen. Däremot så gör vi fortfarande sådan här coleslaw och den är supergod. Och inte ett uns majonnäs i. Istället för väldigt fet coleslaw så får du en syrlig och god kålsallad med crème fraîche och fransk senap i. Inte alls lika gäggig som liknande med majonnäs.

coleslaw

 

Ingredienser


1/2 mindre kålhuvud
3/4 dl äppelcidervinäger
3/4 dl vatten
lite salt
1 msk socker
3 msk crème fraîche
1 msk dijonsenap utrört i lite vatten
2 äggulor
Strimla kålen.

Gör så här


Blanda vinäger, vatten, salt, socker, crème fraiche och senap i en kastrull.

Låt koka upp och vispa i gulorna. Vispa till lite tjockare konsistens utan att koka.

Dra bort från värmen och rör i kålen. Låt svalna och förvara salladen kallt. Servera gärna på en bädd av grönsallad, dvs lägg några vackra salladsblad i botten och på kanterna på skålen innan du lägger i kålsalladen. Blir ganska effektfullt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *