Göken gal eller en galen gök

OK – bilden ovan är inte så klar, men det är faktiskt en gök som sitter där. Inte ofta man ser dem.

Kanske ni inte visste det, men kommer ni i närheten av en gök är det ganska lätt att locka fram dem. Sedan är det inte alltid så lätt att få en bild på dem för de håller sig inte stilla så himla länge.
Tricket som ni skall använda er av för att få fram den är att uppträda som en galning. Dvs försök låta som en gök. Det behöver inte vara så himla likt. De går på ganska dåliga ljud, det kan jag garantera. Ofta blir göken ganska putt och börjar leta efter den där andra göken som är i reviret. Och kommer faktiskt fram.

Göken på bilden flög runt oss och satte sig lite här och där i närheten. Den fattade att den där andra göken fanns i närheten av oss, men den ville ändå inte komma alltför nära. Men vi fick en bra titt på göken. Vid ett tillfälle satt den suveränt för en bra bild, men jag hann inte. Tyvärr.

Men ovan ser ni i alla fall en lite suddig gök. Som igår var ganska sur på oss.

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *