Ibland undrar man

Idag ramlade ”mer smak” ner i brevlådan. Coops medlemstidning. Där inne fanns på ett ställe följande text. 

 

"Godis eller äpplen?

Godis 4:90, äpplen 12:90 – vad är billigast? Äpplena faktisk, eftersom priset är per kilo, medan godispriset vanligtvis anges per hekto.

Nu har det blivit lättare att jämföra priset på lösgodis med andra varor, sedan Coop valt att ändra till kilopris även på godis i butikerna. Motivet är att göra det lättare för kunden att välja ett hälsosammare alternativ."

  Jag bara säger: ?!?!?!?!? 

Brukar ni köpa godis därför att ni tror att det är billigare än äpplen? Och om ni hade fattat att äpplen var billigare så hade ni köpt dem istället? Tror ni att det fungerar på barn också? ”Nej, det blir inget godis idag, det är mycket billigare att köpa bananer.”

 

Naturligtvis får man skriva hur dumt som helst i sin egen tidning, men jag vet inte, jag skulle ändå tycka att en viss mängd sunt förnuft och självkritik är på sin plats.

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

2 Kommentarer

  1. Jag kommer ju att tänka så efter att ha läst det här hos dig. 🙂

    Körsbär brukar ha priset angett i hekto, nu kommer jag alltid att göra prisjämförelser mellan körsbär och godis. Hur är det med räkor då? Räkorna kanske blir billigare än äpplen?

    Och istället för godis så kanske jag konsumerar en veckotidning…eftersom den inte går att äta går det inte att göra en prisjämförelse…

    Kommer nog aldrig att kunna handla igen. Tänk om något annat är billigare.

    • Och det går ju ännu mindre att göra en prisjämförelse med tidningar eftersom det inte anges pris per kilo!! Det du!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *