Paprikapasta

1-2 portioner
Paprikapasta. Det här är en räddare i nöden många gånger när vi inte vet vad vi skall laga för mat. Det går fort att laga. Tar så lång tid att laga som det tar att koka pasta. Och det är lika gott varje gång! Bra vardagsmat.

Ingredienser

Pasta i lagom mängd (spagetti)
1 stor röd paprika
1/2 – 1 gul- eller röd lök
2-3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2-3 msk torkade örter; basilika, oregano, rosmarin
rikligt med parmesanost

Gör så här

Under tiden som du kokar upp pasta så gör du följande:

Häll olivoljan i en gryta och värm på.
Skala vitlöksklyftorna och dela dem på längden i två bitar.
Lägg ner vitlöksklyftorna i oljan. Rör lite då och då och tryck ut smaken ur vitlöken.

Hacka paprikan och löken i små bitar.

Ta upp vitlölksklyftorna när de börjar bli bruna, olivoljan har då tagit åt sig smaken.

Lägg i löken, fräs lite och lägg sedan i paprikan. Låt fräsa en stund i oljan.

Riv en rejäl hög parmesanost. Skall väl bli minst en dl rivet.

När paprika börjar bli mjuk lägger du i örtkryddorna. Låt fräsa lite till och se till att örtkryddorna suger åt sig oljan och vätskan från löken och paprikan. Ibland kan man behöva hälla i lite mera olja här. Viktigt att inte snåla på örtrkyddorna.
Salta och peppra.

När pastan kokt klart, häll av vattnet. Häll sedan ner paprikablandningen i pastan tillsammans med den rivna parmesanosten och rör om ordentligt.

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *