Paprikapasta

1-2 portioner
Paprikapasta. Det här är en räddare i nöden många gånger när vi inte vet vad vi skall laga för mat. Det går fort att laga. Tar så lång tid att laga som det tar att koka pasta. Och det är lika gott varje gång! Bra vardagsmat.

Ingredienser


Pasta i lagom mängd (spagetti)
1 stor röd paprika
1/2 – 1 gul- eller röd lök
2-3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2-3 msk torkade örter; basilika, oregano, rosmarin
rikligt med parmesanost

Gör så här


Under tiden som du kokar upp pasta så gör du följande:

Häll olivoljan i en gryta och värm på.
Skala vitlöksklyftorna och dela dem på längden i två bitar.
Lägg ner vitlöksklyftorna i oljan. Rör lite då och då och tryck ut smaken ur vitlöken.

Hacka paprikan och löken i små bitar.

Ta upp vitlölksklyftorna när de börjar bli bruna, olivoljan har då tagit åt sig smaken.

Lägg i löken, fräs lite och lägg sedan i paprikan. Låt fräsa en stund i oljan.

Riv en rejäl hög parmesanost. Skall väl bli minst en dl rivet.

När paprika börjar bli mjuk lägger du i örtkryddorna. Låt fräsa lite till och se till att örtkryddorna suger åt sig oljan och vätskan från löken och paprikan. Ibland kan man behöva hälla i lite mera olja här. Viktigt att inte snåla på örtrkyddorna.
Salta och peppra.

När pastan kokt klart, häll av vattnet. Häll sedan ner paprikablandningen i pastan tillsammans med den rivna parmesanosten och rör om ordentligt.

 

Kommentera