Om att vara den man är

 Det här är en hägg som står på våran gård. Tittar man noggrant så ser man att den består av två delar. En med rosa blommor och rödaktiga blad och en del som ser ut som en helt vanlig hägg. Uppenbarligen någon ympad variant.
När den börjar slå ut så ser man det rosa och de mörka bladen. Och ingen doft. Väldigt vackert och stilrent. Och sedan plötsligt så dyker de ljusgröna bladen upp och de vita blommorna. De är större än de rosa och de doftar underbart. Kanske lite mera lantligt.

Visst kan det här jämföras med oss människor. Vi kan ympas in i en ny tillvaro och få helt nya roller och se helt annorlunda ut. Men därinne finns det gamla jaget kvar och det är bara en tidsfråga tills det poppar fram. Vare sig man vill eller inte. Det är inte lätt att gå runt i världen och förställa sig och låtsas vara någon annan än den man är. Inte ens för häggar.

Om Asta

Välkommen hit vare sig du varit här förut eller inte. Jag som skriver här är en kvinna i medelåldern får man väl säga nu för tiden, och jag heter inte Asta i verkligheten, men jag heter Asta här. Jag bor med min man och två hundar i Småland. I ett hus från början av förra sekelskiftet som vi roar oss med att renovera. Våra erfarenheter där är att man hinner aldrig så mycket som man vill och att allting tar alltid längre tid än man tror. Min blogg har funnits i några år och startades mest för mig själv egentligen. Jag har inget budskap och jag har inte något speciellt spännande liv. Men dels tycker jag det är kul att bygga lite på websidor och dels är det ett bra sätt att föra en logg på vad man gör. Framförallt nu när vi har hus. Att det hittar hit en del människor är naturligtvis en bonus. Jag har en genmutation som gör att jag har hemokromatos, något som det finns lite information om här på sidan. I övrigt så tycker jag om att fixa och dona. Att snickra och att göra allt möjligt annat pyssel som jag kommer på. Älskar att lära mig nya saker och det är viktigt att alltid ha ett projekt på gång. Den som vill skicka mig ett mail kan göra det på adressen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *